Veelgestelde vragen

Algemeen

Spaarne Werkt werkt al met heel veel partners samen: werkgevers, opdrachtgevers, overheden en tal van andere partners in de vier gemeenten. Zit je hier nog niet bij en zie je raakvlakken en kansen op succesvolle samenwerking? Laat het ons dan weten. Hoe concreter je vraag is, hoe sneller wij met elkaar in contact kunnen treden en misschien kunnen samenwerken.
Spaarne Werkt is de schakel tussen ontwikkelen, leren en werken met het doel om iedereen passend, duurzaam en naar vermogen mee te laten doen op de arbeidsmarkt. Dat doen wij in opdracht van de rijksoverheid en de vier gemeenten. Wij werken doelgericht, voor specifieke doelgroepen, bedrijfsmatig, maar niet winstgericht. Diensten die wij aan werkgevers en opdrachtgevers verlenen worden uitgevoerd op basis van zakelijke overeenkomsten met marktconforme tarieven.
Ja en nee. Spaarne Werkt is per 1 januari 2022 ontstaan uit de samenvoeging van de bestaande bedrijven Paswerk, Pasmatch, Perspectief en Werkbedrijf Haarlem. Het is nu het participatiebedrijf voor alle medewerkers met een overbrugbare afstand tot de arbeidsmarkt. Om de nieuwe, brede opdracht goed uit te drukken is gekozen voor de nieuwe naam Spaarne Werkt.
De mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt wonen en leven in de gemeenten Haarlem, Heemstede, Bloemendaal en Zandvoort. Zij werken echter in een veel grotere regio. Spaarne Werkt helpt hen aan werk bij werkgevers die gevestigd kunnen zijn in de regio’s Haarlemmermeer, Schiphol, Amstelland, Bollenstreek, Amsterdam en IJmond. Verder kunnen opdrachtgevers uit het hele land specifiek werk uitbesteden aan de Spaarne Werkt bedrijven.
Nee, zeker niet. Onze hoofdvestiging zit wel in Cruquius (tussen Hoofddorp en Heemstede). Maar meer dan 200 van onze medewerkers werken elke dag gedetacheerd bij bijna 100 werkgevers op hun locaties. Daarnaast werken meer dan 200 van onze medewerkers bij drie bedrijven buiten Cruquius (Business Post, Schoonmaak en Groen) op werklocaties van vaste opdrachtgevers. En wij hebben leerwerkbedrijven op verschillende locaties in de regio, zoals de Snuffelmug kringloopwarenhuizen en de restaurants De Ripper en De Kloosterkeuken.