Lancering Circulair Ambachtsnetwerk

12 februari 2024

Op 8 februari werd in het Seinwezen de lancering van het Circulair Ambachtsnetwerk in Haarlem gehouden. Dit netwerk is een initiatief van Spaarne Werkt, Spaarnelanden en de gemeente Haarlem. In de kern stelt het netwerk zich ten doel om circulair ingestelde makers, denkers en doeners samen te brengen op het pad naar een duurzame toekomst.

Officiële opening
Tom Wielart (Teammanager Kringloop & duurzaamheid bij Spaarne Werkt) en Lisa Mori (Innovatie-Productmanager bij Spaarnelanden) gaven een duidelijke presentatie over dit initiatief. Ook Robbert Berkhout (Wethouder Circulaire Economie) opent vervolgens officieel het circulaire ambachtsnetwerk en overhandigt tenslotte de eerste Haarlemse Waardemakers onderscheiding aan Alice Taylor van Stichting MooiZooi.

Haarlemse Waardemakers
De Haarlemse Waardemakers is hét circulaire ambachtsnetwerk voor makers, denkers en doeners. Het netwerk richt zich op het verbinden en ondersteunen van ondernemers en organisaties uit de stad die zich bezighouden met hergebruik van materialen en grondstoffen. De focus ligt op het verlengen van de levensduur van producten, via het Textielsorteercentrum bij Spaarne Werkt en Snuffelmug kringloopwarenhuizen. Door de verbinding tussen alle samenwerkende partijen en de goederen zorgvuldig te sorteren, krijgen ze de best mogelijke bestemming. Dit proces wordt uitgevoerd door medewerkers die actief deelnemen aan arbeidsparticipatie. Want iedereen telt mee en mag meedoen. Lees meer over de Haarlemse Waardemakers.

spaarne-werkt-haarlemse-waardemakers-feb-2024_MGC3835

Op de foto v.l.n.r. Lisa Mori (Spaarnelanden), Robbert Berkhout (Wethouder Gemeente Haarlem), Tom Wielart (Spaarne Werkt), Malou Tromp (Gemeente Haarlem). Foto: Adam van Noort.

 

Laatste nieuws

Interview BaanBalans in INTO Business

10 april 2025
Een medewerker die niet voldoende functioneert, die een hoger ziekteverzuim heeft dan gemiddeld en die zelfs uit dreigt te vallen of al is uitgevallen. Laten we eerlijk zijn, dit zijn geen sexy onderwerpen voor werkgevers. Toch kan elke werkgever...
Nieuws

Cristiano komt er altijd bovenop

02 april 2025
Het werktempo in de keuken van een hotel of een restaurant ligt hoog. De cultuur is hard. Pijn is voor watjes, dat is de sfeer en dus is het meegaan of afhaken. Wie door fysieke problemen niet meer mee...
Verhalen van medewerkers

Groen klaar voor het seizoen

20 maart 2025
De medewerkers van onze afdeling Groen hebben in het winterseizoen logischerwijs wat minder werk dan vanaf de lente tot in de winter. Daarom biedt de winter kansen om hun vakkennis te vergroten en hun vaardigheden aan te scherpen. Deze...
Nieuws